Lær at elske dig selv og få mere selvtillid og selvværd - find din indre ro og glæde i hverdagen

Af Gitte Winter Graugaard

 

Her på det seneste har jeg coachet en række unge mennesker med det samme problem. De føler, at deres lærere eller forældre misforstår dem, og at de ikke hører til.

De fleste teenagere kender følelsen af at stikke ud, men det her er anderledes. Det handler om energi. Disse unge beder ikke om opmærksomhed. De har stærke energier, som bliver samlet op af voksne omkring dem og ofte misforstået.

Man kunne forvente, at voksne ville vide, hvordan man opfører sig. Men når det kommer til energi og lys, kan rollerne let ombyttes. Når det kommer til at forstå energier, og hvordan vi påvirkes af hinanden, kan børn og unge være klogere og mere rene end vi voksne.

Et barn eller en ung, der er fuld af selvtillid, selvværd og forstår at lade sit indre lys skinne, kan provokere voksne, der har problemer med at lade deres eget lys skinne.

Spejl spejl – lille spejl

Spejlneuronerne i vores hjerner forstår ikke forskellen mellem spejling i et barn eller en voksen.

“Mirror neurons are the only brain cells we know of that seem specialized to code the actions of other people and also our own actions. They are obviously essential brain cells for social interactions. Without them, we would likely be blind to the actions, intentions and emotions of other people.” Neurolog Marco Lacoboni i The Scientific American.

Når en lærer, pædagog eller en forælder, der af mange grunde har ladet sit eget indre lys dæmpes i årenes løb, spejler sig i lyset i et stærk barn, kan spejlingen få den voksne til at få det dårligt. Bevidst eller oftere ubevidst kan den voksne reagere uhensigtsmæssigt overfor barnet på grund af dette. På grund af hierarkiet mellem en voksen og et barn kan den voksnes uhensigtsmæssige reaktioner med tiden lede barnet til at dæmpe sit lys, fordi barnet kommer i problemer, når lyset bliver for lyst.

Lad lyset skinne

Vores generation af børn siges at være stærke, kraftfulde børn med en stærk idé om, hvad de ønsker. Vores opgave som forældre, lærere og pædagoger er at hjælpe børnene med at fylde deres hjerter med kærlighed og lære dem at lade deres lys blive endnu lysere og kraftigere. Vi må ikke blive så provokeret af deres lys, at vi forsøger at dæmpe det. Lad os i stedet blive inspireret af den næste generation og holde op med at dæmpe vores eget lys og begynde at skinne endnu mere.

Verdens har brug for alt det lys, vi kan sprede!

Af denne grund er Børnemeditationerne I mit hjerte også meget populære blandt teenagere. Læs dem til dine teenagere også. Hvis deres lys allerede er begyndt at dæmpes, vil disse meditationer skrue op for kærlighed i deres hjerter, og med kærligheden kommer lyset.

Gem

Gem

Gem

Læs mere om meditationerne her

Gem

Læs mere om coaching

Gennem coaching og balanceringer kan vi hjælpe de unge med at få øje på alle de smukke kilder til et kærligt liv i fuldt lys, de allerede indeholder, men måske har glemt.

Gem