Jeg synes, at det er på sin plads, at vi som danskere får sagt tak til familien Gjørup for det kæmpe store stykke arbejde de har gjort for at sprede glæden ved leg og legetøj til os danskere. 55 års hårdt arbejde med internationalisering og en masse store bedrifter endte lige efter jul med en konkursbegæring. Sørgelig slutning på et langt eventyr. I 2013 var jeg med til at skrive teksterne til deres jubilæumskatalog. Jeg tager jer med på deres rejse i denne lille film herunder. Lad os lige stoppe lidt op og har du også lyst til at sige tak, kan du gøre det herunder. Så samler jeg det sammen og vil gøre mit bedste for at få det overbragt til familien.

Vil du se magasinet?

Her kan du se magasinet på dansk, som jeg var med til at skrive i 2013? Du kan downloade det her

Grund til bekymring?

Jeg synes også, at vi som forældre skal dvæle lidt ved, at en af grundene til konkursen er, at vores børn ikke ønsker sig så meget fysisk legetøj mere. I dag ønsker flere og flere børn – også under 10 år – sig digitalt legetøj. Det skal vi tænke lidt over. For hvad er forskellen på at få en kælk i julegave, en kasse træklodser, en dukke – og så på at få spil, skins, coins og meget andet? Når vi nu siger farvel til den lille fætter, er der grund til at tænke over, hvad skærmene gør ved vores børn. Og der er grund til bekymring, når legen flytter ind på skærmene. Vil du læse mere om en digital detox, kan du se mere her. Særligt er der grund til at tænke over, at skærmene påvirker vores børns søvn. En god tommelfingerregel er at alle skærme bør slukkes to timer før et barns sengetid. Få flere gode råd her. 

8 Kommentarer

 1. Jeg kan da kun give dig ret. Fætter BR har “altid” været. De har i den grad været med helt fra jeg var lille og sad med julelys i øjnene og satte kryds ved stort set alt i kataloget, som jeg ønskede mig til jul eller min fødselsdag. At kunne gå ned i en fysisk butik, gå og ose, mærke og drømme om alt det jeg godt kunne tænke mig-nøj det var lykken. Da jeg selv fik børn gik på samme måde i butikken, hvilket desværre ikke varede lige så lang tid som tidligere for nu er det som du selv skriver skins, coins mm der fylder-det ikke fysiske. Jeg takker for alle de gode minder jeg har haft med fætter BR og kommer da til at savne dem.

  Svar
  • Åh ja, jeg husker også kataloget med de mange ting, man kunne ønske sig til jul. Det her med den fysiske butik er også ret interessant historisk set. Som jeg nævner i filmen tager Henrik Gjørup til USA i 60’erne. Han får på den eller en senere tur (husker jeg ikke præcist) øje på stregkoden, som han er med til at indføre som en af de første, hvis ikke den første detailkæde i Danmark. Og familien har også tidligt på rejsen et ønske om, at kunderne selv skal kunne røre ved legetøjet. Før da pegede man på en kasse eller en dukke, som ekspedienten så tog ned fra en hylde. Nu kunne børnene selv røre ved kasserne. Det førte også til at de åbnede nogle af kasserne, så børnene kunne lege i butikken. Det husker jeg selv i 80’erne som ret magisk. Der var altid en bjæffende hund eller en gående barbiehest eller andet magisk, man kunne se i butikken og lege med. Tak for dit indlæg.

   Svar
 2. Tusind tak til familien Gjørup. Vores karriere og succes skyldtes i høj grad jer. Tak fordi vi var med på rejsen og tak for rigtig mange gode oplevelser

  Svar
  • Det lyder spændende Brian og Helle. Vil I fortælle mere? Har I arbejdet hos dem eller sammen med dem?

   Svar
 3. Tak for 6 år i firmaet sammen med både fætter og geoffrey, det har været en fantastisk rejse 🙂

  Svar
  • Hej Nicoline. Hvad har været særligt godt ved at arbejde der? Var du med her til det sidste? I så fald hvad kommer du til at savne mest?

   Svar
 4. Siger tak for 31.5 års tjeneste i fætter Br .du er kommet ind under huden og ind i mit hjerte.
  Savner mit butik

  Svar
 5. Siger tusind tak for de bedste 8 år i mit arbejdsliv. Den udvikling br giver folk kan ikke fås andre steder. Kommer virkelig til at savne den og alle mine kolleger.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *