Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Jeg elsker elsker elsker at ligge under dynen med mine børn og putte. De er vokset op med denne rutine og har deraf lært, at det er rart at komme i seng og have denne specielle tid sammen.

Jeg ved, at den tid ikke varer for evigt og nyder derfor hver en puttestund. Når man har små børn kan det føles som at tiden med små børn varer for evigt, men pludselig sidder man her og tænker, at i morgen får jeg måske ikke længere lov til at ligge under dynen.

De stunder, jeg gennem årene har haft med mine piger ved sengetid, vil jeg altid bære med mig som en fantastisk del af mine børns barndom. Det er og har været den vildeste gave i mit liv. 

 

Jeg har to piger. Den ældste på 13 år er stadig nogle gange med, selvom hun lige nu ikke har lige så stort søvnbehov, som sin søster på 11 år, og også godt kan lide sine egne rutiner nu. Jeg håber inderligt, at de begge vil bevare et sundt forhold til søvn og fortsat fremadrettet vil forstå vigtigheden af søvn som de går ind i deres ungdomsliv. 

Mange journalister har gennem årene spurgt om de ikke må være med, når jeg putter mine børn. Et tv-hold ville sågar gerne filme det, men der har jeg altid mærket en klar grænse. Det rum er vores helt eget – som ikke skal filmes. Men jeg vil alligevel gerne her på min egen blog fortælle jer om det.

Sådan gør vi: 

Vi starter ud i god tid stille og roligt og lægger os under dynen. Hvis børnene er stressede eller har forskellige ubalancer, ligger jeg i fodenden og trykker på forskellige akupressur og zoneterapipunkter, som jeg kender fra Katrine Birks Tryk og Glad bøger. Hør min podcast med hende og se videointerview. Men de fleste aftener ligger vi bare ved siden af hinanden og putter.

Hvis vi har god tid, starter vi med at læse højt for hinanden i en bog, de er optaget af. Lige nu hitter Harry Potter. Hvis vi ikke har så meget tid, eller jeg kan mærke, at min datter har brug for at sove, går jeg i gang med børnemeditation. Fra hun har været helt lille, omkring 3 år, har jeg kunnet hjælpe hende med at falde i søvn på få minutter. Og det er så skønt at kunne som mor, for hun har ofte brug for en god lang lur. Det har de fleste børn.

Ofte synger jeg Sangen fra Hjerternes Dal til at starte med. Den elsker hun også at høre, hvis jeg ikke er hjemme eller hun sover ude. Når jeg kan mærke, at hun har fundet roen, begynder jeg at fortælle en børnemeditation. Nogle gange vælger hun selv inden, hvilken hun vil høre, andre dage vælger jeg, hvad jeg kan mærke, hun har brug for.

Jeg elsker også at lave nye eller freestyle omkring dem, jeg har skrevet. Det kan jeg varmt anbefale – lad endelig din intuition guide digMin datter hører dem sjældent til ende, fordi hun falder så hurtigt i søvn, men jeg forsætter, fordi jeg tror på, at hun kan høre dem i sin underbevidsthed på vej til drømmeland. Når jeg kan mærke, at hun sover tungt, bliver jeg liggende og slapper lidt af og fylder mig selv med kærlighed og næring.

Hvis jeg kan mærke, at de meditationer, vi laver sammen, måske også vil kunne hjælpe andre børn, tænker jeg på, hvordan jeg kan formidle dem til jer. Sådan bliver bøgerne til en efter en. 

Rens ud og fyld op

Meditation hjælper mig til at skabe balance i mit liv. Derfor tænkte jeg tilbage i 2014, at det måtte vi da også kunne lære vores børn. Det viste sig, at børn har meget nemmere ved at falde i søvn, når vi mediterer ved sengetid. Det er meget nemmere at sove, når vi kommer væk fra tankerne og ned i kroppen og gerne ind i hjertet. Det fortæller jeg meget mere om i min TEDx

Jeg tror, at broen til vores søvn går via hjertet. Det har jeg talt med Bruce Cryer om, som er tidligere CEO for Heartmath til Room for Reflection TV. Med børnemeditation ved sengetiden kan vi hjælpe vores børn med at rense ud i deres tanker (Hjerternes Dal), så de får bearbejdet de mange indtryk.

Vi kan hjælpe dem med at skrue op for kærligheden ved sengekanten (Børnemeditationerne I mit hjerte). Og vi kan lære dem at skrue op for deres indre styrker (Hjertelys).

Det har gjort en kæmpe forskel for mine børn. Som mor har jeg elsket de stunder, jeg har haft med mine børn. De har hele vejen elsket at komme i seng, fordi det har været en særlig hyggestund. At så mange andre forældre også har kunnet få hjælp i bøgerne, jeg har skrevet, er bare et kæmpe plus.

At møde sit barn hjerte til hjerte ved sengetid, er som at møde dem sjæl til sjæl. Det er SÅ fint og rent og i grunden svært at sætte ord på. Magien skal opleves.

De fem ting jeg elsker mest ved børnemeditation

Med meditation før sengetid hjælper vi vores børn godt til drømmeland. Der er mange fantastiske ting ved børnemeditation ved sengetid.

Her er bare fem af mine favoritter:

1. Vi skruer op for nærværet i en travl hverdag og møder vores barn hjerte til hjerte – sjæl til sjæl.

2. Vi fylder os selv og vores barn op med kærlighed

3. Børnene lærer at rense deres sind.

4. Vi lærer om selvkærlighed, empati og taknemmelighed.

5. Børnene falder glade og nemt i søvn.

Da mange børn i denne tid med lyse aftener har svært ved at falde i søvn, er det ekstra vigtigt at vi hjælper dem ind i søvnen.

Rigtig god fornøjelse.

Køb bøgerne her

Træn dit barns kreativitet med meditation.

Vil du have mere?

Få vores nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.