Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Efter at have boet i syv forskellige lande er jeg ufrivilligt blevet en ekspert i savn og hjemve. Bare at skrive de her ord, får mit indre system til at krølle sig sammen. For savn gør ondt og borer sig ind i ens hjerte. Især når man er lille.  

Jeg kan stadig tydeligt mærke smerten i mit system endnu, når jeg som barn savnede mine forældre, når jeg var på lejre eller andet. Hvordan føles savnet i dig?

Når børn savner

Hver eneste dag savner børn omkring os en forælder, en bedsteforælder, en ven eller en søskende. Og det gør så ondt på dem.

Mine mange års erfaring med savn ledte mig til at reflektere meget over, hvordan savn føles og kan heales. For mig var svaret at finde ind til en forståelse af, at savn er lig med kærlighed. For uden kærlighed er der ingen savn. Og hvis kærligheden er dyb, kan savnet blive lige så dybt. Så en dyb følelse af savn er lig med dyb kærlighed. Men hvis vi lader savnet blive dybt nok, kan det komme til at overskygge følelsen af kærligheden. Og så gør det for alvor ondt.

Ved at mærke ind i kærligheden fra et taknemmeligt udgangspunkt i stedet for et mangel-perspektiv og så skrue op for kærligheden, kan vi få kærligheden til at blive større end savnet igen.

Da mine børn blev født, boede min mand og jeg i udlandet og jeg savnede vores familie i Danmark helt vildt og brugte mange kræfter på at savne dem. Men så snart vi flyttede hjem, blev det mig klart, at kærligheden var den samme, uanset om vi boede tæt på vores familie eller mange tusinde kilometer fra hinanden. Ja faktisk vil jeg påstå, at kærligheden kan føles endnu større på afstand, fordi vi nogle gange kan komme til at tage kærligheden for givet, når vi altid er sammen.

Savn er kærlighed i en svær forklædning

Når det kommer til savn, handler det om vores fokus, og hvor vi har vores opmærksomhed. I den første meditation i Børnemeditationerne I mit hjerte lærer jeg børn at skrue op for kærligheden i deres hjerter. Og i den anden og tredje meditation i bogen hjælper jeg jer med at lære at rette opmærksomheden på kærligheden, sætte ord på jeres kærlighed til jeres børn og give dem en fornemmelse af, at kærligheden altid er med dem, uanset om I fysisk er sammen eller ej. Ofte når børn savner, vil vi gøre hvad som helst for at afhjælpe deres savn. Og det skal vi også.

Men vi skal også tale med børnene om, at savn er kærlighed i en svær forklædning. For vi savner jo kun, fordi vi mangler den, vi elsker. Kunsten er at fokusere mere på at elske end at savne. Det kan vi hjælpe børnene med. Det handler om at flytte fokus. 

Byg en kærlighedsbro

For et års tid siden hørte jeg fra en mor til en dreng på fem år. Familien var flyttede fra Danmark til New Zealand og drengen savnede sin mormor så meget, at han hver aften græd sig selv i søvn. Moren kunne ikke bære drengens savn i sit hjerte og kontaktede mig.

De fik Børnemeditationerne I mit hjerte sendt til New Zealand og straks gik det bedre. For drengen lærte med hjælp fra bogen at forbinde sig til sin mormors uendelige kærlighedsstrøm over afstand. Han lærte også at dirigere sin egen uendelige kærlighed til sin mormor hjem til hende i Danmark hele vejen rundt om jorden. Det er nemlig også super vigtigt, at vi hjælper børnene med at dele ud af deres kærlighed, som de har så meget af. 

Da først drengen fandt disse teknikker, fik han meget nemmere ved at integrere sig i New Zealand. For når hjertet er fuld af savn, er det langt sværere at lege, hygge og grine. Og når savnet letter, pibler glæden frem igen.

Så når samværet med den barnet savner ikke kan lade sig gøre, kan vi i stedet bygge en kærlighedsbro, som barnet kan vandre på og hente og vie et kram fra og til den, der mangler. Det kan vi gøre. Og det er min varmeste anbefaling. Hør mere i videoen herunder. 

Gem

 

Gem

Savner dit barn?

Læs mere om Børnemeditationerne I mit hjerte.

Den lille sky hjælper

Læs mere om den lille sky, som hjælper børn med at huske på mors og fars kærlighed.

Online kursus

Jeg har gennem årene undervist mange hundrede forældre i savn. søvn og den rolige puttestund i ind og udland. Du kan tage mit  kursus hjemmefra, når det passer dig. 

Er dit barn ængsteligt?

Har du brug for hjælp til at håndtere dit barns bekymringer,  kan du se mere til  “Monstermanualen til børn med mange bekymringer”. Jeg har skrevet den med psykolog Stine Hæk.