Jordens Børn - en smuk billedbog med rim og mindfulnessøvelser om årstider og blomstring.

Jordens Børn

Jordens Børn er en dansk oversættelse af den smukkeste billedbog fyldt med fine rim fra 1906 skrevet og illustreret af Sibylle v. Olfers. Den er allerede oversat til et hav af sprog, og har betydet rigtig meget for mange børn verden over. Nu er tiden endelig kommet til, at danske børn også får lov til at lære de små blomsterbørn at kende 110 år efter den første gang udkom. Det er da fantastisk.

Læs med, når jordens børn vågner hos moder Jord fra vinterhi, og gør foråret klar til at blive båret ud i verden med al sin skønhed og glans.

Bogen er oversat af Gitte Winter Graugaard, som i samarbejde med Sussanne Wexø også har skabt en række dejlige, mindfulde kropsøvelser til bogen. Hver enkelt side i denne smukke billedbog byder på et lille rim, en smuk illustration og en dejlig kropsøvelse, som til sammen kan skabe en skøn mindful stund med børn i familier, vuggestuer, børnehaver, dagplejere og også i 0-1 klasse i skolerne.

Den er oplagt til temadage om:

  • Årstider
  • Blomster og blomstring
  • Natur
  • Børn i naturen

Det vil være oplagt at lade bogens øvelser glide over i en stille stund med børnene, da bogens sidste øvelse ender med at jordens børn igen lægger sig til hvile for vinteren.

Millioner af børn verden over elsker allerede bogens smukke, tidsløse illustrationer, de fine rim. Det er vores håb at danske børn ved at læse bogen opnår en forståelse for, at også de er børn af moder Jord. I den digitale tidsalders skærmfyldte hverdage er denne påmindelse dejlig for både voksne og børn.

Bestil den her

Få den som PDF og spar

Bogen fås også som PDF.

99 kr.

Foldefigur af Jordens Børn

Det tyske forlag Esslinger har udgivet en fin 3D figur med universet omkring Jordens Børn, som på tysk bærer originaltitlen Etwas vonden Wurzelkindern. Her er et super hygge-krea-projekt til de tålmodige familier. Sammen klipper, folder og bygger I den fineste 3D figur, som vil pynte på et værelse eller i en institution. Rigtig god fornøjelse. Begrænset lager.

Om forfatteren Sybille von Olfers:

Sibylle von Olfers blev født i 1881 på Castle Metgethen i Østpreussen. Hun modtog tidligt undervisning i tegning og blev støttet af sin tante, maleren og forfatteren Marie von Olfers, i at udvikle sit talent. Som 24 årig blev Sibylle von Olfers nonne hos Sisters of St. Elizabeth i Königsberg. Det gjorde hende i stand til at fortsætte sit kunstneriske uddannelse på Kunstakademiet i Lübeck. Hun arbejdede på en katolsk grundskole som en kunstlærer.

Allerede i 1905 skrev og illustrerede Sibylle von Olfers flere billedbøger – og i 1906 udkom hendes utvivlsomt bedst kendte: “Etwas von den Wurzelkindern”. 

I en alder af 35 år døde 1916 Sibylle von Olfers  af en lungelidelse. I dag er hun  med sin legende og lineære stil, som er karakteriseret ved fantasifulde rammedele og kunstfærdigt ornamentaliserede planter, en af de vigtigste repræsentanter for Art Nouveau Book Art. Med en blanding af naturlige observation og brug af enkle design bliver v. Olfers i dag sammenlignet med Kate Greenaway og Elsa Beskow. Jeg synes det er fuldstændigt fantastisk, at denne smukke bog, 110 år senere nu udkommer på dansk. Rigtig god fornøjelse.

Andre bøger i samme stil?

Børnemeditationerne: I mit hjerte

Vil du læse flere bøger om mindfulness og meditation for dine børn? Gitte Winter Graugaard har også skrevet bogen Børnemeditationerne: I mit hjerte. Skab den skønneste puttestund med dine guldklumper.

Mindfulness i skoler og institutioner?

Vil du som os have mere mindfulness, yoga og meditationer, kan du besøge vores søstersite Momo Academy.