Det her budskab i nedenstående billede er så smukt og vigtigt, forældre!

Noget af det jeg hører mest fra forældre, der har læst “Børnemeditationerne I mit hjerte” minder om denne smukke Buddha Doodle fra Buddha Doodles.
 
Så mange forældre fra hele verden er blevet overrasket over de mange farver, deres barn oplever i sit hjerte, når forældrene læser meditationerne fra bogen højt og guider deres barn til at fylde sit hjerte med kærlighed.
 
De mange farver
Traditionelt kombinerer vi farven rød med kærlighedens farve og hjertets farve. I chakrameditationer finder vi farverne grøn og rosa i hjertet. Og som denne smukke doodle viser, er farverne, tonerne, klangene inden i dit barn uendelige og ofte desværre endnu uopdagede. De er ofte fuldt tilstede, når børnene er små, men falmer desværre alt for hurtigt i skoletiden.
 
Vores voksne verden er ofte mere grå, hvid eller sort. Og der er så meget vi kan lære om kærlighed, kreativitet og innovation ved at gå med vores små børn ind i hjertemeditationerne. Og gennem meditationerne kan vi nære disse kvaliteter i vores børn og lære dem at finde ind i kreativiteten.
 
Du har også alle disse farver i din hjerte. Lad dit barn guide dig til farverne ved at læse meditationerne højt og lyt til dit barns historier om farverne i sit hjerte.
 
Indre ressourcer
Vores lidt større børn er så vant til at få ydre stimuli fra skærme, internet og spil, at det i dag er endnu mere vigtigt, at vi lærer dem at finde ind til deres egne ressourcer indefra og bevare kontakten til deres indre, de har med sig fra barnsben, men lige så stille aflærer sig, som de bliver ældre – og som de desværre ofte aflærer gennem en spejling af os voksne.
 
Men derinde i hjerterne, hvor kærligheden kommer fra, finder vi ind til kreativitet og fantasi, som giver vores børn en oplevelse af at også de kan tilføre, skabe og kreere i vores verden. Fordybelsen som kommer via meditation eller mindfulness er en kæmpe mangelvare i vores børns liv, som vi må hjælpe dem til at lære at kende.
 
Når de får øje på de mange ressourcer, de har indeni, finder de også vej til indre ressourcer, som kan hjælpe dem, når livet er svært, og de møder modstand og udfordringer. Stress kommer, når summen af belastninger over tid overstiger summen af ressourcer. Belastninger er der masser af i vores måde at leve på, hvor alting skal gå så stærkt, og forventningerne er tårnhøje. Derfor er det i dag endnu mere vigtigt, at vi lærer vores børn deres indre ressourcer at kende. Så de kan skrue op for dem, når belastningerne bliver for store og lære at finde balance.
 
Bed dit barn tegne de billeder, han/hun ser, eller beskrive de følelser, han/hun får i løbet af meditationerne. Det er så vidunderligt. Ønsker dig en magisk tid med dit barn og hjertemeditation.
 

Gem

Gem

Få fat i bogen

Hjælp dit barn til at åbne op til sine mange smukke indre ressourcer.