Sikke en sommer! Jeg kan ikke huske en sommer som denne. Kan du? Børnene har nu endelig fået fri fra skole, og mange forbereder sig på diverse lejre og ferier. For nogle børn betyder det en dyb dyb længsel efter en forælder, der ikke er med barnet på tur – af mange årsager. For hjemve kan gøre virkelig ondt i hjertet, når man er lille. Nogle forældre vil også denne sommer føle et dybt savn til deres børn, der er væk i længere tid, fx i forbindelse med skilsmisse og barnets ferie med den anden forælder. Det gør ondt ondt ondt.

Det er som om, at jo mere vi elsker, jo mere kan vi også føle savn til dem, vi elsker. Det er en del af livet. Eller er det? Behøver det blive så uudholdeligt?

Efter at have boet i syv forskellige lande, betragter jeg mig selv som lidt af en hjemve-ekspert. Jeg kender alle aspekter af hjemve.

Da jeg begyndte at meditere, indså jeg, at hjemve er forårsaget af manglende viden om, hvad kærlighed virkelig er, og hvordan kærlighed kan rejse gennem hjerteenergi over afstand.

Jeg har skrevet om dette i min bog Børnemeditationerne i mit hjerte, og bogen og især den bamse-sky, der hører med til bogens tredje meditation “I min sky henter jeg kærlighed”, har hjulpet så mange børn med hjemve og forskellige former for angst i forbindelse med separation.