Af Gitte Winter Graugaard

Da vi forleden nåede 11.000 følgere på Facebook, ville jeg fejre det med en dejlig give away. Eller en GAW, som jeg undervejs fandt ud af ikke betyder gave på vestjysk, men er en forkortelse for en giveaway – det har jeg grinet lidt af. Altså af mig selv.

Det er tid til at finde en vinder blandt de flere hundrede, der har været med i konkurrencen. Det er både opløftende og hjerteskærende at læse jeres kommentarer. Og jeg får lyst til at sige, at mange af de problemer og udfordringer, I beskriver, er blandt grundene til, at jeg har skrevet mine bøger.

Jeg vil så gerne hjælpe børn med at bevare deres naturlige, instinktive nærvær og kærlighed. Det er vores samfund, der på mange måder er sygt, ikke vores børn. Børn er ikke mere skrøbelige i dag, end da vi var børn eller generationer før os. Måske er de endda mere robuste, end vi var, for de vokser op under hårde mentale vilkår og krav. For sådan er det at være barn af den Digitale tidsalder og eftersom vores hjerner ikke har udviklet sig i takt med samfundet, kan det være svært for både børn og voksne at håndtere de utroligt mange stimuli, vi hver dag møder. Det bedste, du kan gøre er at give en masse knus, fortællle dine unger, at du elsker dem, lade dem mærke dig og din livsglæde, skrue ned for tempoet og op for nærværet.

 

 

 

Vinderen af denne måneds “GAW” er…… 

 

Gem

Hele Baduljen består af:

  • Hjerternes Dal skrevet af Gitte Winter Graugaard, udgivet på Forlaget Room for Reflection i 2017 til en værdi af 295 kr.
  • Jordens Børn skrevet af Sibylle von Olfers i 1906, oversat af Gitte Winter Graugaard og udgivet på dansk i 2016 til en værdi af 175 kr. (tænk hvis der er om 110 år er nogle, der oversætter mine bøger til et nyt sprog…..).
  • Børnemeditationerne I mit hjerte skrevet af Gitte Winter Graugaard, udgivet på Forlaget Room for Reflection i 2015 til en værdi af 199 kr.
  • Skumle skiderikker og lyserøde skyer skrevet af Gitte Winter Graugaard, udgivet på Forlaget Siesta i 2010 til en værdi af 130 kr.

Samlet værdi af denne bogpakke er: 799 kr.

 

Vinderen er Hjerterummet……

Karina Veloso-Strange og Hjerterummet på Sophieskolen

Hjerteligt tillykke til dig og ungerne Karina. 

Jeg har valgt Karina ud af jeres mange besvarelser, fordi jeg gerne vil bruge Karinas fortælling til at inspirere jer til at skabe Hjerterum i skolerne, institutionerne og i hjemmene.

Se her, hvad Karina skriver:

Det skal Hjerterummet på Sophieskolen – det bliver brugt både i skoletiden og SFO tid. Et hjerterum, hvor børn kan komme og “bare være” blive tilbudt meditation og mindfulness, via rummets sanselige tilbud og det bliver brugt, når børnene har brug for en fælles snak om svære følelser eller for sorggrupper. Som forælder, vil jeg elske at disse bøger var til rådighed her….

Det er et sanse og fordybelses-rum, hvor der er tid til nærvær. Hjerterummet er skabt som et sted, hvor man kan finde ro, tid til sig selv og fordybelse. Der vil altid være en voksen i rummet, så der er mulighed for en nærværende snak.

Rummet er indrettet med små huler, aktivitetsborde og et madrashjørne. Der er mulighed for at låne en MP3 afspiller og lytte til forskellige historier.

Rummet er et ”stillerum” med lav rolig musik i baggrunden. Stemmerne skal være ”lave” (afdæmpede) så man hele tiden kan høre musikken. Døren er altid lukket og man kan se at rummet er åbent når der ligger et hjerte foran døren. Det er vigtigt at alle respekterer stilheden når man kommer ind. – Der er bestemte tidspunkter i bla.skoletiden, hvor små grupper kan samles i bla. sorggrupper eller når nogen børn er udfordret i livet. Her ville det være fantastisk også at kunne få læst op af jeres på alle måder fine bøger. Eller kunne lytte til dem.

Mine egne børn elsker bla. “I mit hjerte” – og jeg ved at det er en fantastisk gave at havde med for dem, i deres rygsæk af værktøjer, de kan bruge, når der er brug for ekstra indre ro. Så ihvertfald tak fra mig
Jeg håber alle skoler kunne få tilbudt disse bøger som skolesæt. Tak for et fantastisk arbejde og skønne bøger….”.

Gem

Åh, ja Karina. Hvor ville det bare være fantastisk med sådanne hjerterum på alle skoler og skønne klassesæt af bøger, der lærer elever at mærke sig selv, skrue op for kærligheden og sætte pris på livet. Tak for inspirationen. Håber ungerne bliver super glade for bøgerne. Håber på at se nogle billeder, når I får bøgerne ind i Hjerterummet.

Skriv til mig på info@roomforreflection.dk med adressen, så sender vi bøgerne til jer.

Vil du eje "Hele Baduljen?

Er det nu, du vil forkæle dem, du elsker, med en flok bøger fyldt med liv, kærlighed, sjæl og indre ro? Måske skal julegaven allerede nu i hus? Se mere til Hele Baduljen herunder – vi har lavet en samlet pris til jer på 625 kr. for Hele Baduljen. Der er lige nu kun 47 pakker tilbage, da oplægget af Skumle skiderikker og lyserøde skyer lige nu bliver revet væk. Og jeg har ikke endnu besluttet mig for, om den skal genoptrykkes.