Af Gitte Winter Graugaard,
Stifter af Room for Reflection
Når I læser min nye bog Hjerternes Dal højt, vil jeg opfordre jer til at tale med jeres børn om de fire elementer ild, vand, jord og luft i jeres hverdag.
 
Elementerne i naturen har det bedst i balance, præcis som vores karaktertræk fra elementerne også helst skal være i balance indeni os.
 
Når vi skal lære vores børn deres indre ressourcer at kende, er Hjerternes Dal et godt sted at begynde.
 
For børn med meget temperament kan vi ofte finde fine spejlinger i ildens element. For børn med meget temperament har ofte meget ild i deres karaktertræk. (Det gælder også for voksne).
 
Og hvad sker der, når ilden blusser op og bliver vild?
 
Her kan vi finde billeder i naturen at forklare og sammenligne med. Det kan være en vulkan i udbrud, men også som vi ser det lige nu i Kroatien og Canada være et lille bål, som pludselig bliver til vilde skovbrande.
 
Hvordan stopper man ild fra at løbe løbsk? Med vand eller jord.
 
Så børn med meget temperament, der lader vreden løbe løbsk og ikke kan komme ud af den igen, kan med stor fordel få læst de to meditationer med jord og vand højt. De hedder Den Dybe Eng og Den Klare Kilde.
 
Og de kan lære at finde ind til deres ild og lære at tøjle den med børnemeditationen Flammedansernes Bål i Hjerternes Dal, som SÅ mange børn vil have rigtig god gavn af.
 
Og sådan kan vi også tale om tørke, oversvømmelser og skypumper….
 
Lær mere om denne naturlige tilgang til at lære børn deres sind og indre verden at kende i min nye bog Hjerternes Dal.
 
 

Gem

Se mere om Hjerternes Dal

Her kan du læse meget mere om Hjerternes Dal – Meditationer til børn og bestille den til dit barn.