Børnemeditationerne: “I mit hjerte”

Bogen der lærer dine børn at falde i søvn med et smil på læben

Børnemeditationerne I mit hjerte har solgt i mange tusinde eksemplarer herhjemme og sælger nu også i mange lande internationalt. Bogen har fået så stor succes, fordi den lærer børn at falde i søvn med hjerterne fulde af kærlighed. Den hjerteenergi bogen bringer med sig ind i puttestunden skruer op for forældres kærlighed og nærvær, og det samvær, der opstår heraf, har gang på gang vist sig at være meget effektivt til at give børn lyst til at falde i søvn.

På samme tid lærer bogen børn om selvkærlighed og giver børnene en større fornemmelse af at de altid har deres forældres kærlighed med sig, hvor end de er. Fås som bog og PDF og med tilhørende Online forløb.

Bogen er et kærlighedssprog til forældre og børn, som giver jer et fælles sprog og symboler til at tale om jeres store kærlighed i jeres familie. Som forælder får du en introduktion og læser derefter en af de fire små guidede visualiseringer i bogen højt for dit barn.

Her er bare nogle af de dejlige effekter, der er ved hjertemeditationerne:

 • Dit barn falder hurtigt og nemt i søvn med hjertet fuld af kærlighed
 • Dit barn finder indre ro.
 • Dit barn lærer om selvkærlighed.
 • Dit barn lærer at tackle dagens udfordringer med kærlighed.
 • Dit barn lærer om empati, kærlighed, samhørighed og taknemmelighed.
 • Du fylder på samme tid dit eget hjerte med kærlighed.
 • I får en dejlig stund sammen og skaber et kærligt fælles rum.

Se mere om, der er vigtigt at vide om dit barns søvn.

 

Indhold

Bogen er på 74 sider og indeholder en introduktion og de fire meditationer:

 • Jeg fylder mit hjerte med kærlighed
 • Fra mit hjerte sender jeg kærlighed
 • I min sky henter jeg kærlighed
 • Med universet deler jeg kærlighed

Før hver meditation er der en kort indledning og efter en opfordring til refleksion, variationer og egenomsorg som forældre.

Din stemme – dit nærvær

Ingen stemme er mere tryg for dit barn end din, og når barnet lukker sine smukke øjne og lytter til dine kærlighedsord, er der gjort klar til den dejligste puttestund. Du får de fire fortællinger tilsendt som PDF eller bog og læser selv højt for dit barn. Lydbøger er dejlige, men når det kommer til kærlighed, er fars og mors stemmer nu de bedste. Du læser dem op præcis som, når du læser godnathistorie, og kan også læse dem i løbet af dagen som en kærlig hyggestund.

For alle aldre

Alle børn elsker at høre om deres fars og mors kærlighed til dem. Det gør vi voksne i grunden også, så derfor har disse meditationer en meget bred målgruppe – lige fra fødsel til teenagere. Fra barnet er ca. tre år, begynder det at kunne genkende begreberne i bogen som bjerget, skyen, stjernerne, men kærligheden, som forældrene får frem så fint, når de læser bogen, kan barnet mærke helt fra undfangelse, hvorfor bogen også i flere sammenhænge bruges i fødselsforberedelse.

Fornemmelse for kærlighed

Illustrator Elsie Ralston fra Peru kalder serien “A small big revolution of love”. Som forældre er vi adskilt fra vores børn mange timer om dagen – men det betyder jo ikke, at vi elsker dem mindre. Med meditationerne skruer I op for kærlighedsordene i jeres familie og kommer automatisk til at italesætte jeres kærlighed mere. Det giver tryghed og en følelse af samhørighed, når I er adskilt pga. arbejde, skilsmisse, rejser eller andet.

Du guider selv dit barn ind i sit hjerte og lærer ham eller hende at fylde det med kærlighed. I de efterfølgende meditationer lærer barnet at sende og modtage kærlighed over afstand, at hente kærlighed i sin lille kærlighedssky samt at sende kærlighed ud i universet.

Hjælp til putningen

Vil du have mere information om bogen og metoden i bogen eller har du putteudfordringer, anbefaler vi vores Online forløb “I mit hjerte”. Bogen kan dog også fint stå alene.

Børnemeditationerne er skrevet af forfatter, Life Mastery Coach, mindfulnessinstruktør og Heartcore mentor Gitte Winter Graugaard, som ønsker alle de mange smukke børn derude en dejlig puttestund. Bogen er skrevet efter Gitte i en periode havde lavet børnemeditation med sine egne døtre og så, hvor fantastisk meget gavn de havde af historierne, og hvor hurtigt de faldt i søvn.

Køb dem her:

Vil du have bogen?

Vælg mellem bog og pdf

Online forløb "I mit hjerte"

Gitte har holdt mange workshops om børnemeditationerne.Nu er workshoppen transformeret til et “Online forløb I mit hjerte”, som du kan se hjemme fra sofaen, når du har tid. Du får mulighed for at købe Online forløbet og PDF’en.

Bestil en lille sky

Den lille sky fra den tredje meditation har taget børnene med storm. De elsker den og derfor har vi fået den lavet i Nepal som et lille symbol på kærlighed til skoletasken.

Plakater til værelset

Mind dit barn om kærligheden i hjertet gennem dagen ved at hænge bogens fine billeder op som kærlige påmindlser i plakatform (a4) i værelset.

Se vores fine bogpakker

Vi elsker at kombinere dejlige bogpakker og produkter. Se hvilken pakke der paser bedst til jer.

Tusindvis af familier har prøvet meditationerne. Se her, hvad forældrene siger:

Bruger børnemeditationerne “I mit hjerte” til min følsomme datter med tankemylder ved sengetid. De er fantastiske, og gør så meget godt for hende. Hun er skilsmissebarn, så hun bruger øvelserne, når vi ikke er sammen, og hun savner mig. “I mit hjerte” får min varmeste anbefaling.

Wauhhhhhhhhhhhhhh……Det hele går ud på at du med denne kærlige børnemeditation er sammen med dit barn om at få en rolig stund. En stund, hvor der er skruet ned for alle stimuli, og barnet blot lytter til din blide stemme, mens du læser disse helt vildt smukke historier op. Mine børn er faldet i søvn med hjertet fuld af kærlighed flere gange. Det har været så smukke aftener vi har haft ….. Jeg har følt mig ekstremt lykkelig over at kunne slutte dagen på så god en måde.

Det er en fantastisk bog. Læser den næsten hver aften for min dreng på 9 år. Han ber selv om at jeg læser den for ham 💕❤️💕

Kan stærkt anbefale at prøve bogen, for ud over at den skaber en indre ro i barnet understøtter den også et sprog for at udtrykke sig følelsesmæssigt❤️ Og det gode er ved den, at historierne får endnu mere værdi, når børnene kender meditationerne og kan begynde at bruge dem, når de er væk fra hjemmet eller ligger i sin seng og ikke kan sove.

Jaa de er fantastiske. Ifølge vores unger, som at blive puttet i en dyne af kærlighed.

Jeg har lige læst “I Mit Hjerte” højt for min elskede 3-årige datter. Hvor var det en dejlig stund. Sommerfuglen hæftede hun sig meget ved. Hun tog min hånd og puttede sig helt ind til mig og faldt i søvn. Jeg glæder mig allerede til vi skal igen.

Det her duer ikke for mig, jeg græder alt for meget når jeg læser dem højt for min datter. Hun synes jeg er mærkelig ?
Spøg til side, det er fantastisk smukt!

Pure love ❤️ Vi læser den nu hver aften – med stor ro, god søvn og ekstra meget kærlighed som gevinst ❤️ Tak for den 🙏🏻

Fik læst den første meditation for min dreng på fire. Han havde svært ved at holde øjnene lukkede og smilede stort hver gang jeg kiggede på ham. Da den var slut og jeg sagde “kan du nu sove godt mit smukkeste og aller dejligste barn” sagde han; “tak mor” og puttede sig smilende til ro 😴

Vi har nu brugt “hjertehistorierne” som min datter kalder dem i en måneds tid. Fra hun fik den første har hun efterspurgt dem siden. Dagligt. Vi har arbejdet på at hun selv kan fylde sit hjerte med kærlighed, når hun synes tingene blev svære i skolen. Fra at være meget skrøbelig, have ondt i maven, når hun skulle i skole og flere gange være brudt sammen deroppe – er hun nu på tredje uge den glade og sprudlende pige, vi kender, som igen synes det er fantastisk at være startet i skole. Meditationerne har virkelig hjulpet os på vej og med en del kendskab til meditation og mindfulness er jeg ret begejstret for måden historierne er skrevet på. Tak ♡”.

De er så gode! Har en søn, der ind i mellem lider af angst. De er guld værd, når der skal ro på til sengetid!!

Her bliver den også læst som godnathistorie et par gange om ugen for vores dreng på 3,5 – han vælger den selv 😊
Her til morgen giver han lillebror på 5 måneder et kram og siger: jeg sendte ham lige lidt kærlighed, mit hjerte var hel fuld ❤️
Og det selvom vi kun har læst den første historie 😊

selv min søn på 14, spørger engang imellem om jeg ikke har lyst til at læse den igen for ham 👍

Læs fagfolks vurderinger her:

Psykologen:

Den lille bog lægger, i modsætning til hovedparten af de materialer tilgængeligt på markedet, op til en nærværende stund mellem barnet og forældrene. Det er ikke barnet, der med hjælp fra en app eller cd har et projekt ex. med at sove eller håndtere savn – det er et fælles projekt med mor og far. Gennem øvelserne i bogen udvikler forældrene barnets evne til, at trøste og berolige sig selv, hvilket er væsentligt i en tid, hvor vi er adskilt mange timer om dagen, og mange børn lever som delebørn, hvor de må undvære far eller mor i længere tid, når de er ved den anden.

I mit Hjerte giver et redskab, hvor barnet kan tage følelsen af nærhed og forbundethed med sig. Sidste meditation rummer en meditation, hvor man med barnet ”deler kærlighed med universet”. Denne meditation rummer, at barnet forestiller sig, at sende noget af det mentale gode, det selv har til resten af verden. Barnet får en oplevelse af, at selv om ikke alle børn har, hvad de har brug for, er barnet ikke hjælpeløst i den forbindelse. Man kan gennem dette måske afhjælpe den magtesløshed børn kan føle, når de konfronteres med de ting, der sker ude i den store verden som sult og nød.

Spændende at udvikle et børnemateriale til uønskede tanker og bekymringer!

Stine Hæk

Psykolog

Pædagogen:

Børn i daginstitutioner er omgivet af alle former for stimuli dagen lang. De skal navigere i en hverdag fyldt med krav og forventninger både til sig selv og til deres omgivelser. Det kan være utrolig stressende og det er vigtigt, at børnene er omgivet af omsorgsfulde, tydelige og kærlige voksne, der både ser dem som individer og som en del af det store børnefællesskab.

For at det enkelte barn skal udvikle sig til et empatisk og omsorgsfuldt menneske er det vigtigt, at det bliver mødt med masser af kærlighed, forståelse og følelsen af samhørighed med sin omverden. Børnemeditationerne: I mit hjerte formår at lære barnet at elske sig selv. Når barnet har lært sin kærlighed til sig selv at kende, lærer det at dele sin kærlighed med sine nærmeste men også med universets øvrige sjæle. Denne tilgang og syn på verden gør barnet stærk i troen på sit eget værd og i mødet med livets udfordringer i hverdagen.

Et børnehaveliv er fyldt med uro, konflikter, følelser af alle slags og til tider et savn til dem de elsker allerhøjest. Barnet tager hver morgen afsked med mor eller far og det kan være svært at give slip og kaste sig ud i dagens oplevelser og op- og nedture. Her er Børnemeditationerne: I mit hjerte et fantastisk redskab for barnet til at finde ro og overskud i adskillelsen fra mor og far.

Alle børn har brug for kærlighed og hjælp til at lære deres eget værd at kende. Børnemeditationerne: I mit hjerte er et fantastisk sted at starte og en oplevelsesrig rejse at begive sig ud på sammen med vores børn både i hjemmet og i børnehaverne.”

Mette Rytterfeld Pedersen

Børnehavepædagog

Familieterapeuten:

Jeg har brugt ”I mit hjerte” i min terapi med en mor og en datter. Med lidt guidning fik mor og datter noget at være sammen om og værne om. Noget de ikke havde kunnet før.

Min egen overvejelser ift. at bruge bogen i en familieterapeutisk sammenhæng, gik primært på om relationen mellem pigen og mig blev for tæt/stærk, men det var slet ikke noget problem, da vi var i det. En mere ”anonym” og mindre følelsesbetonet oplæsning, gjorde forskellen. Både mor og datter havde brug for denne guiden og den tryghed den første seance hos mig gav.

Fantastisk redskab jeg bestemt vil bruge videre i min praksis med børn der kan have svært ved at falde til ro/finde ro og til familier der selv kan have svært ved at skabe en tydelig og given kontekst mellem mor/far og barn.

Marianne Munksgaard

Familieterapeut, Familierummet

Bibliotekaren:

Har ulvetimen været ekstra hård? Meditation og mindfulness for børn.

”Børnemeditationerne I mit hjerte” giver en skøn afslutning på dagen i børnefamilien. Selvom dagen har været travl og ulvetimen barsk, elsker vi stadig vores børn højt – selvfølgelig gør vi det. Med ”Børnemeditationerne I mit hjerte” får I en metode til at italesætte jeres kærlighed, som nemt kan bruges i hverdagen. Der er fire små historier, der er skrevet som guidede visualiseringer, som forældre kan læse højt i løbet af dagen, når man trænger til en historie, når der er brug for at geare ned eller ved sengetid, mens børnene ligger med lukkede øjne og bruger deres fantasi til at skabe billeder. Meditationerne vil så hjælpe børnene til at slukke for det tankemylder, der ofte holder dem vågne, når de er kommet i seng. Når barnet mærker, hvor træt han er efter en lang dag, falder han i søvn. Den kærlige og nære puttestund vil hurtig blive populær og da alle børn elsker at høre om deres forældres kærlighed til dem, bliver de aldrig for store til, at du læser disse historier højt. De mange positive ord er i starten uvante, men den bekræftende omtale af bl.a. barnets hjerte og person i øvrigt giver et boost til humøret og hjælper barnet til at hvile i den kærlighed, der bliver italesat. På enkel vis skaber denne bog forbindelser mellem barn og forælder og viser hvordan vi igen og igen kan vende tilbage til vores kærlighed – til os selv, til hinanden og til alle andre, vi vil dele kærligheden med – så spred lidt stjernestøv og del din kærlighed. En meditation, der styrker empati og medfølelse ved at minde barnet om sin samhørighed med sine medmennesker og universet.

En fantastisk smuk og samtidig praktisk bog. De varmeste anbefalinger herfra.

Anne-Marie van de Weerd

Bibliotekar , Syddjurs Bibliotek

Læs familiebloggeres dejlige anmeldelser her:

Mine børn er faldet i søvn med hjertet fuld af kærlighed flere gange. Det har været så smukke aftener vi har haft …..jeg har følt mig ekstrem lykkelig over at kunne slutte dagen på så god en måde. Se mere af anmeldelsen her.
Maise Rygaard

Blogger , Maise Rygaard

Jeg har faktisk meget svært ved at sætte ord på vores oplevelse med bogen. Den er så rørende god. Den rammer lige i hjertet. Det er formålet. Det er hensigten. Men det er helt klart også udbyttet. Se hele anmeldelsen her.
Rikke Pal

Blogger , Mors Apps

Flere glade forældre:

Jeg har i går aftes afprøvet børnemeditationen I mit hjerte. Min store dreng på 7 år faldt fuldstændig til ro og han faldt faktisk i søvn hen ved slutningen af historien. Til morgen aftalte jeg med min mindste dreng på 4 år at vi til frokost skulle sende hinanden kærlighed til vores hjerter Jeg er vild med historien.

Jeg elsker historierne, og det gør min datter også. Hun brugte udtrykkene i daglig tale, allerede efter første gang jeg læste for hende (knap 6 år). Hun er blevet bedre til at sætte ord på afsavn og kærlighed… Bliver selv meget rørt af historierne, fantastisk skrevet.

Kan kun anbefales er super god

Gem

Jeg har købt dem i håb om at det kunne hjælpe vores dreng, der har haft natteangst siden før efterårsferien. Har læst dem hver aften siden og han har ikke haft natteangst siden! Det er helt fantastisk, og kan kraftigt anbefales.

Efter jeg læste bare første gang spurgte min yngste datter på 7 allerede efter den dagen efter Jeg får helt tårer i øjnene mor fordi det er så smukt og jeg bliver varm indeni helt sikkert pengene værd.

Min dreng elsker den. Han er 10 år og har ADHD. Kan varmt anbefale den.

Gem

Mine to børn lå her til aften helt tæt sammen ved putning, og sendte hinanden kærlighed (eller mest min søn, da min datter er lidt for lille til at forstå meget andet end, at det er superhyggeligt at ligge og putte med sin storebror). Nu spørger min søn dagligt, om jeg kan mærke, at han har sendt mig kærlighed i løbet af dagen, og han spørger nu selv efter historierne.

Har lige læst den for første gang. Meget fin, og min datter er vildt glad ? Vi glæder os allerede til imorgen, hvor hjerterne fyldes igen ??

Så skøn og dejlig en bog❤️ vi elsker den her.

Gem