Åhhhhh nej er det tirsdag????

Husker du at give dine børn en digital detox? vi slukker for børnenes skærme, og de vrider sig og plager om at få lov at tænde dem, er det tegn på, at de har brug for, at vi slukker dem. Be strong! Stå presset igennem og giv dem en digital detox!

Vi har følgende skærmregler herhjemme for os voksne og vores piger på 9 og 12 år:

  • Ingen skærme om morgenen inden skole. Ingen skærme for de voksne ved morgenbordet. 
  • Max 1 times valgfri skærm efter skole.
  • Ingen skærme tændt fra kl. 17.30-20.30 – heller ikke de voksnes. Ingen skærme på børnenes værelser til opladning om aftenen eller natten. Ud i stuen med dem – også vores egne. Ingen telefoner i vores soveværelse. 
  • Skærmfrie tirsdage for børnene (den er hård, men god). 
  • Skærmfrie legeaftaler herhjemme med mindre telefonen bruges i en kreativ leg.
  • Så vidt mulig bliver skærme hjemme fra skole – dog ikke dem som skolen har udleveret, som skal bruges i undervisning. Og skulle de have telefon med i skole, kunne vi aldrig finde på at kontakte dem i skoletiden, med mindre at det var et nødstilfælde. 
  • Vi voksne går forrest og forsøger at være gode eksempler og lægger skærmene helt væk fra os, hvis børnene opsøger os. Vi er ikke hellige – det glipper også for os. 
  • Så vidt muligt skærmfrie ferier for alle, undtagen hvis vi bliver nødt til at passe noget arbejde.

Jeg oplever ofte, at børnene plager og enormt gerne vil have skærmene tændt den første halve time, de kommer hjem fra skole, men hvis jeg holder plageriet ud og opfordrer dem til at lave noget andet udenfor, spille et brætspil, bage eller lave noget kreativt – får de ofte nogle lange, dejlige timer sammen eller hver for sig. Og ofte siger de bagefter, at det var rart. Og jeg kan tydeligt mærke forskel på deres humør.

I starten keder de sig og kan ikke finde ro, og lige der skal vi holde fast og ikke bare stikke dem en skærm.

Hvad gør I hjemme hos jer for at begrænse skærmforbruget?

Derudover renser vi sind og hjerner med børnemeditationer, som min ældste datter beskriver: “Som at få et indre brusebad”. For mig er det lige så vigtigt at vi hjælper dem med at rense sig indvendigt, som udvendigt. Og lader vi skærmforbruget stige og stige uden at detoxe og rense, er det lidt ligesom, hvis vi lod dem gå og blive mere og mere beskidte, uden at sende dem i brusebad.

Få meget mere inspiration til indre rensning i mine bøger med børnemeditationer her på siden.

Hvad gør I hjemme hos jer for at begrænse skærmtiden?