I anledningen af at vi rundede 8000 sidelikes på facebook og 18.000 følgere worldwide, har vi netop afsluttet en fin lille konkurrence, hvor en bevidst forælder kunne vinde præmier for knap 1200 kr. Se hvem, der vandt nederst på siden.

JERES BUD PÅ

DET BEVIDSTE FORÆLDRESKAB

 

For at deltage i konkurrencen, skulle I fortælle os, hvad det “bevidste forældreskab” er for jer, og hvad det betyder for jer i jeres hverdag. Det er der kommet fine svar ud af, og vi har herunder samlet jeres gode råd om at være en bevidst forælder. Læs med herunder og bliv inspireret af hinanden.

Reflekter gerne lidt over, hvad det bevidste forældreskab er for dig og hvad du selv kan gøre for at slukke lidt mere for autopiloten i dit forælderskab.

1. Åbenhed og forståelse med bl.a. mindfulness

“Det (bevidste forældreskab) giver mere åbenhed og forståelse for mine børns adfærd og balance. Mine børn trives og nyder, når jeg bruger mindfulness og andre værktøjer til at afstresse dem og skabe ro og balance i dem. Det gør mig glad at se dem blive styrket og føle mere selvværd.” (Kathrine Pedersen)

2. At give omsorg, være nærværende og vise forståelse og respekt

“For mig er et bevidst forældreskab, at jeg kan være omsorgsfuld og nærværende sammen med min søn. At jeg kan vise ham forståelse og respekt og møde ham der, hvor han er. Han får at vide hver dag, hvor meget jeg elsker og skatter ham, og hvor stolt jeg er af ham. Det giver en dejlig ro og selvtillid hos ham. Det kommer til udtryk i vores hverdag ved, at min søn er utrolig kærlig og empatisk(Julie Glasø Kaspersen)

3. At huske på, at mit forældreskab er en andens barndom

“Når min datter på vej hjem fra børnehaven spørger mig, om vi ikke skulle tage og spise aftensmad i skoven, kunne den lettere stressede, irritable side af mig sige “nej, spisebordet er lavet af en årsag, og desuden skal du tidligt i seng”. Men jeg husker mig selv på, at mit forældreskab er en andens barndom. Så vender vi lillebror i klapvognen om og køber koldskål og engangsservice, og fniser af at der ikke bliver børstet tænder den dag”. (Natashia Adongo Hansen).

4. Nærvær, kærlighed, tryghed og forståelse

“At give nærvær og kærlighed, tryghed og forståelse. At få sit barn til at føle sig tryg og glad og føle lykke og føle sig elsket.
Når min datter er glad og tryg og mærker lykke, så ved jeg, jeg har gjort det godt, og det gør også mig lykkelig!(Christina Augustine Kreiberg).

5. Refleksion og åbenhed for at lære

“En reflekteret tilgang til at være forælder og åbenhed for løbende at lære nyt dvs. at tage nye værktøjer til sig mhp. at være en god, opmærksom og støttende voksen. En bevidst forælder er anerkendende i sin tilgang og tror på barnets/den unges potentiale, så det handler om konstruktiv kritik og at anvise gode værktøjer til at barnet kan mestre sit eget liv bedst muligt. Et bevidst forældreskab rummer mange dimensioner og tager afsæt i det enkelte barn, dets behov og handler om at støtte barnet i at udvikle sig på en god måde, der giver trivsel til barnet og gør det til en velfungerende samfundsborger (til en start: en god kammerat, ven, søskende osv.). Man skal først og fremmest kende sine egne værdier og stå ved dem; sætte ord på dem og være klar i sin kommunikation så der er en rettesnor. Efterhånden som barnet bliver ung, skal man løsne grebet og give mulighed for at den unge selv forholder sig til sin omverden, sig selv og tænker over, hvad der skaber det gode liv.” (Nønne Lønne Votborg)

6. At leve i nuet med sine børn

“At jeg lever i nuet med mine børn. At de er med i mine mål og drømme. Det betyder at vi ofte går på snegle jagt og griner og spiser squashkager i september. Mine børn viser mig hvad kærlighed er i den reneste form (Tanja Green Vestergård Borg).

7. At være der

At være der for sine børn. (Dorthe Vang)

8. Kærlighed og lade børnene vide, de er præcis som de skal være

“Give/vise MASSER af kærlighed. Knus, kys og kram. Lade dem vide, de er præcis som de skal være!
At der er en mening med at netop vi har fundet/valgt hinanden i universet fordi vi skal give/ og lære af hinanden.
Hver dag er en gave, og hver dag minder de mig så meget om, hvor vigtigt det er at være i nuet og være taknemmelig.” (Birgitte H. Kimer)

Gem

Gem

Gem

Hvad lan vi lære af hinanden?

Koger vi jeres statements yderligere ned – finder vi ind til følgende værdier i det bevidste forældreskab:

skaermbillede-2016-09-19-kl-14-10-34

Er du enig i disse elementer i det bevidste forælderskab. Er der nogle af disse elementer du med fordel vil kunne træne i dit forældreskab?

Gem

Vinderen er:

Tusind tak til alle der deltog i konkurrencen.

I jeres måde at tænke forældreskab på, er I allerede vindere – nemlig vindere af jeres børns hjerter, den største gave her på jord. Mit håb for jer, er at I må blive ved med at gå ad den fine vej, I har skabt som forældre og blive ved med at lære.

Vinderen af konkurrencen er tilfældigt udtrukket og blev: Christina Augustine Kreiberg.

Tillykke – du har vundet:

Børnemeditationerne: I mit hjerte (bog)
– En drømmefanger på 10 cm
– to stk rå calcit krystal
– 1 times coaching i Villa Stokkerup ved Gitte Winter Graugaard.

Samlet værdi:
1168 kr.

Skriv til gitte@roomforreflection.dk med din adresse, så sender vi præmien til dig. Skriv også, hvornår du evt har lyst til at komme til coaching i Villa Stokkerup i Klampenborg.