Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

Har du også mærket lyst til forandring efter Corona lockdown med dine børn?

I min søstervirksomhed roomforyou.dk coacher jeg mennesker i forandring. Jeg hjælper dem til en mere nærende tilværelse, får dem til at se deres eget potentiale og udleve deres drømme, så livet til tider føles magisk. Vi arbejder med livsformål og med at skabe mening. 

I den sidste måned har jeg travet i min skov her i Hørsholm til walk and talk sessions, som i den grad handler om lyst til forandring. Jeg kalder det august – syndromet – som i år kom i maj. Når vi i sommerferien eller som nu her i foråret får en pause, kan vi ofte mærke mere. Det er som om, vores sanser står mere åbne. Som om hjertet hvisker lidt højere. Det er som om et lille vindue står åbent lige nu for forandring. Kan du også mærke det?

Tid til at mærke efter

Selvom 98 % af mine klienter hos Room for You er kvinder, oplever jeg, at lige så mange mænd i min omgangskreds har stornydt at være mere hjemme sammen med deres familier i den sidste tid. Jeg tror ikke, at det er en kønsopdelt debat – men mere et udtryk for, at mange før Corona bed tænderne sammen og sled sig af sted til en hverdag på et job, som måske endda var mere tærende end nærende, både kvinder og mænd. Jeg tror også, at de fleste grundlæggende ønsker mere tid sammen i børnefamilien.

Jeg læste i en artikel, at par som før Corona var på vej til at blive skilt, pludselig fik tid sammen til at få talt ordentligt om tingene og deres værdier, og undervejs vendte tilbage til deres parterapeut og sagde, at nu ville de ikke længere skilles. Det er tankevækkende, omend det stadig er uvist, om Corona-krisen har haft “ægteskabsstyrkende eller ægteskabsdestabiliserende effekter”, som det så fornemt hedder. 

Tid til at mærke efter

Jeg tror, at rigtig mange forældre ønskede, at tingene skulle være anderledes før krisen, men ikke vidste hvordan. Og da samfundet fra den ene dag til den anden gik i stå, fik vi tid til at mærke efter. Vi havde ikke blot de sædvanlige to-tre ugers ferie og fløj ikke afsted med vores unger til et fjernt ferieparadis. Vi kunne ikke køre i Tivoli, på restaurant eller i legeland. Bedsteforældre kunne ikke passe ungerne, mens vi udlevede vores egne behov. 

Det var helt pillet ind til benet – bare os og børnene i en måned intensivt. Hvad skete der i den måned med dig? Hvad tænkte du? Hvad mærkede du? 

Lad mig skynde mig at skrive her, at det selvfølgelig ikke var alle, der havde den mulighed. For nogle få helte holdte samfundet kørende, mens vi andre frivilligt eller ufrivilligt indgik i landets største familieeksperiment måske nogensinde – at være sammen i familien 24/7 i en måned eller længere uden udefrakommende aktivitet. Jeg er også klar over, at mange ikke har mærket den pause, jeg omtaler, men har følt at det har været stressende at have børnene hjemme. Men har det føltes som en pause og har du også reflekteret mere over din fremtid, kan du læse videre.

En af mine veninder er chef for en række medarbejdere herunder en mand, som den første uge nærmest tryglede og bad hende om at åbne kontoret, så han kunne slippe væk fra familien og komme på arbejde. Det kunne han ikke. Han skulle bliver hjemme. Da statsministeren igen åbnede landet, ville denne familiefar imidlertid ikke ind på kontoret igen, fordi det nu var så rart at være mere sammen med familien. Hvad mon der er sket i de uger? Jeg gad godt have været en flue på væggen og set den forvandling – og forankring i familien, som uden tvivl er guld værd.  

Fokus og reframing

For mange – mig selv inklusiv – har det føltes, som om Corona krisen har skåret de næste skridt i mit arbejdsfelt ud i pap. Den største gave, jeg selv har fået med ud af krisen, er to begreber: fokus og reframing.

For mig begyndte denne proces allerede i februar, hvor vi tog på tre måneders forældreorlov i New Zealand. Jeg standsede op og mærkede efter, hvad der nærer mig allermest i min hverdag og begyndte at tage en række beslutninger herudfra for min fremtid. Jeg begyndte at drømme igen, og jeg fik fokus.

Vi blev desværre nødt til at afbryde vores orlov for at tage hjem til Danmark pga. Corona. Men da de første hektiske uger var ovre, og jeg igen begyndte at tænke på mine forretninger og projekter, stod det hele bare pivskarpt. Jeg vidste præcis, hvad jeg gerne ville have fokus på fremadrettet, og jeg vidste også, at jeg havde brug for en reframing af mine arbejdsfelter, rammer og i mine virksomheder. Det var med andre ord tid til forårsrengøring og oprydning. 

Lad os prøve at overføre de begreber til dit liv.

Fokus

Hvad vil du gerne have mere fokus på i dit arbejdsliv? 

Hvilke opgaver kan du allerbedst lide? 

Hvor mange og hvilke typer af mennesker nærer dig at være sammen med i din hverdag? 

Hvad nærer dig i dit arbejdsliv?

Hvor meget tid vil du gerne have med dine børn i hverdagen?

 

Reframing

Hvordan kan du skabe en bedre ramme om dine opgaver? 

Hvordan kan du ud fra din viden om, hvordan du har løst dine opgaver under Corona, skabe en ramme som gør, at du får mere tid med dine børn?

Er det tid til et jobskifte? 

Er den ramme I har skabt om jeres familie god og nærende, eller er det tid til en ny ramme om jeres hverdag? I så fald hvordan vil den kunne strikkes sammen?

Hvad længes du efter? 

Vil du have mere?

Få mit nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie. 

Book en session

Har du brug for sparring om dine fremtidsplaner?