Vi bor tæt på et plejehjem. En af beboerne, Alfredo, er tudsegammel. En dag stod han pludselig i mit køkken og troede han var i Netto. Jeg spurgte, hvor han boede, men det kunne han ikke huske. Da jeg spurgte, om han havde en pung med et kort med sin adresse gav han mig et gammeldags klippekort og tohundrede kroner. Jeg så han havde en sender på armen, hvor adressen stod på. Jeg fulgte ham hjem.

Alfredo vandrer. Det ser ud som om han går hele dagen lang. Eller snegler sig af sted. Han går helst på cykelstien, for han kan ikke løfte benene højt nok til at komme op på fortorvet. Han har alt for meget tøj på. Vi ser ham næsten hver dag, når vi cykler hjem fra skole. Min datter råber “hej Alfredo”. Jeg tror aldrig, jeg har set nogen så gammel. Mon han er +100 år?

Han er fra Valencia, og jeg tænker han forsøger at gå hjem. Vi taler om, at han måske tænker, at hvis han sætter sig ned i en stol, dør han. Så derfor vandrer han.

Vi har talt om, at Alfredo måske en dag ikke har det så godt, og at vi så må hjælpe ham. Også hvis pigerne er alene ved de, at de skal ringe 112. I dag da mine piger og min mand cyklede hjem fra stranden var den gal. Alfredo gik ude midt på vejen og havde måske fået solstik.

Jeg var kørt i forvejen og stod i Netto, da min datter på ni år pludselig kommer kørende PÅ cykel midt ind i Netto for fuld drøn og med store øjne under cykelhjelmen. “Mor mor du skal hente bilen. Den er helt gal med Alfredo. Han står sammen med far ved Løvebørnehaven.”

Jeg lod trækvognen stå fyldt med varer i butikken, hoppede op på hendes lille cykel og kørte hjem for at hente bilen, mens storesøster kom den lille i møde. I mellemtiden havde min mand stoppet en anden bil og havde fået Alfredo kørt hjem.

Lige i øjeblikket var det lidt action packed – men nu hvor alt endte godt griner jeg over hende på cykel midt i Netto. Hun var i fuld gang med at redde Alfredo – præcis som vi har trænet. Jeg er så stolt over det ansvar, hun tog.

Vi må lære vores børn at tage ansvar – både hjemme og i deres lokalområde. #coolkids #alfredo #totherescue #ansvar

Se mere til mit online forløb