Gitte Winter Graugaard

Gitte Winter Graugaard

International bestseller forfatter og ekspert i rolig putning

Gitte skriver bøger til børn fyldt med tryllebindende meditationer, der hjælper dem med at finde ro i hverdagen og til bedre at kunne sove. Hun er optaget af at lære børn at navigere fra hjertet og forstå deres smukke indre landskab. For når vi kender til vores indre landskab, åbner de ydre døre sig oftest for os på magisk vis. Lad blot eventyret begynde... 

At være forældre er noget, de fleste af os skal øve os på. Vi ønsker alt det bedste for vores børn. Men hvordan skaber man i grunden en harmonisk familie?
 
Kender du det, at så snart man synes, at man har ret godt styr på forældreskabet, sker der et eller andet nyt, som skaber forandringer? Så må skabet flytte sig – altså forældreskabet…
 
At være forældre med ønske om at skabe en harmonisk familie betyder, at vi konstant skal udvikle os for at bevare overblikket og være en sparring for vores børn og ikke mindst gode rollemodeller.
 
Nogle gange hjælper det for mig at koge det ned, så jeg har nogle fokusområder at fokusere på. Her er de 6 områder, jeg oftest har fokuseret på gennnem mine børns opvækst.
 

MERE SØVN 

Søvn er så vigtig for vores børns trivsel. Vi ved, at børn i gennemsnit i dag sover en time mindre, end vi gjorde for 25 år siden. Bare en halv times søvn mere i hverdagen, kan gøre underværker. Rigtig mange af mentale udfordringer mange børn har, vil kunne afhjælpes med mere søvn. 

 

SUND MADPAKKE

Lav en god sund madpakke, så blodsukkeret har det godt hele dagen. Sultne, tørstige børn er ikke nær så læringsparate. Tal med dit barn om vigtigheden af mad og drikke. Også i de store klasser, hvor der ryger enorme mængder junk ned. Lav madpakken sammen med barnet og lad dem gradvist overtage madpakkerne, så de selv indenfor en sund ramme har medinflydelse.

 

MERE MOTION 

Sørg for, at børnene bevæger sig hver dag. Start med at cykle eller gå i skole. Forskning har vist, at børn der cykler i skole er mere undervisningsparate i de fire første timer af dagen, end de der bliver kørt.

 

SKAB RO 

Pausetid – skab ro om eftermiddagen. Alt for mange børn suser rundt til alt for mange aktiviteter og har et alt for højt tempo. Særligt er det vigtigt, hvis børnene også bor i to familier. Skab også mere ro i weekenden. Både lærere og pædagoger melder tilbage, at mandag morgen er børnene mest trætte. Det kan jo ikke være rigtigt!

Det er vores ansvar, at børnene hviler ud til mandag morgen, så de får en god start på ugen. I forhold til søvn anbefales det at sengetider så vidt muligt overholdes i weekenden. Faste sengetider har stor betydning for vores børns søvn. Selvfølgelig kan man en gang i mellem være længere oppe, men det er ikke sundt, hvis det er hver weekend. 

 

SLUK SKÆRMENE

Både din egen og dine børns. Giv dig selv lov til at lægge din telefon fra dig, fra du kommer hjem fra arbejde til børnene er i seng. Og sæt en timer på, så børnene ved, hvor længe de må se på skærm eller spille. Herhjemme har vi skærmfrie dage og ferier, og det kan virkelig anbefales.

 

FAMILIEFÆLLSSKAB OG ANSVAR

Fællesskab – skab en god base hjemme, hvor det er rart for alle at være. Så kan I give hinanden energi og passe på hinanden, i stedet for at glide væk fra hinanden som satelitter i universet. Lær børnene, hvad et godt fællesskab er derhjemme, så tager de det med ind i skolen og bliver bedre kammerater og hjælper mere til med klassens opgaver. Det betyder også, at den enkelte elev lærer at tage ansvar for at have de ting med, der skal bruges i skolen. 

Køb mine bøger her

Børnemeditationer hjælper med at skabe ro. 

Vil du have mere?

Få vores nyhedsbrev og inspiration til mere nærvær og kærlighed i hverdagen som børnefamilie.